20 listopada 2015

Zdetronizowana

Jeśli ktoś zastanawiał się dlaczego w ostatnim czasie tak mało u nas kulinariów - odkrywam rąbek tajemnicy.


To musiało się w końcu zdarzyć, wszak taka kolej rzeczy. 1,5 roku wnikliwych obserwacji wystarczyło, żeby przejąć pałeczkę Pierwszej Kucharki w naszej rodzinie. Nic tu po mnie.


Nieznane dotąd połączenie smaków i niesamowita finezja w serwowaniu przygotowanych dań cechują tego kucharza. Choć określenie kucharz powinniśmy zastąpić bardziej wyszukanym cuisinier.
Master Chef niech się schowa, nadchodzi nowa świeżość!


Co dziś na obiad? Makaron pełnoziarnisty, bardzo al dente. I cieciorka, lekko niedogotowana. To nie fanaberia czy przeoczenie - raw food to bardzo mocno ugruntowany dziś kierunek. A ta kucharka nie lekceważy niczego, co dyktują światowe trendy kulinarne.
Podano do stołu, zapraszam!


* Naczynia i przybory kuchenne to seria Duktig, made by Ikea. Polecam (zwłaszcza, że teraz kosztują kilka złotych mniej niż w regularnej cenie)!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny i każde pozostawione słowo :)
Kuku & Cui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...