30 kwietnia 2015

Monotematycznie - musicie wybaczyć :)

Ja wiem jak to wygląda... Moja rodzina żywi się wyłącznie bananami, płatkami owsianymi i żurawiną. Niestety nic na to nie poradzę, że zdrowe jedzenie zawładnęło mną bez reszty :)
Dziś będzie bez wykładu na temat właściwości odżywczych składników użytych w tym przepisie. Będzie prosto, zdrowo i szybko, czyli dokładnie tak, jak robi się te wyśmienite ciasteczka owsiane.
Zatem - do dzieła!



Składniki:
  • 2 rozgniecione widelcem banany
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1/2 szklanki pestek słonecznika
  • 1/2 szklanki pestek dyni
  • 1/3 szklanki siemienia lnianego
  • 1/2 szklanki żurawiny

Jak to zrobić?
Rozgniecione banany mieszamy z płatkami owsianymi, pestkami słonecznika, pestkami dyni, siemieniem lnianym i żurawiną. Nakładamy łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach.

*Do tego przepisu możecie użyć wszystkiego, co lubicie: migdałów, orzechów włoskich czy też rodzynek zamiast żurawiny. Ważne, żeby konsystencja ciasta nie była zbyt rzadka :)
I proponuję robić ciasteczka z podwójnej porcji - znikają błyskawicznie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedziny i każde pozostawione słowo :)
Kuku & Cui

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...